Wat is HollandJobCard?

Holland Job Card is een helder en transparant internet scenario waarbij sollicitanten uit verschillende Europese landen rechtstreeks in contact worden gebracht met “werkgevers” en waarin duidelijke spelregels tussen de partijen centraal staan. De spelregels (voorwaarden) zijn conform de regels die er in Nederland en Europa gelden voor tijdelijk werk.

Voor de werkgever die op zoek is naar tijdelijke arbeidskrachten is HJC een databank met tienduizenden profielen van mensen uit Europa die op zoek zijn naar tijdelijk werk en die door de werkgever rechtstreeks benaderd kunnen worden.

Voor de werknemer is HJC een sollicitatie methode waarmee deze rechtstreeks, dus zonder tussenkomst van uitzendbureaus of andere bemiddelaars, in contact worden gebracht met Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar ”tijdelijke” arbeidskrachten.

HJC is in eerste instantie bedoeld voor werknemers en bedrijven werkzaam in de agrarische- logistieke- bouw- of metaalsector.

Hoe werkt het?

Sollicitanten die zich voor tijdelijk werk in Nederland willen aanmelden moeten zich op de site inschrijven d.m.v. het invullen van een persoonlijk code waarmee de sollicitant kan inloggen. De kosten voor de (kras)kaart met code bedragen € 15,- . De kaart is 12 maanden geldig. Elke 2 weken krijgt een sollicitant een SMS en E-mail om zijn inschrijving te bevestigen. Op deze manier blijft de databank met profielen altijd actueel met beschikbare en gemotiveerde sollicitanten.

De kaarten zijn te koop bij honderden HJC verkooppunten in diverse Europese landen. In eerste instantie zijn dit Polen en Hongarije.

Na het invullen van de gevraagde gegevens moet akkoord worden gegeven op de spelregels (voorwaarden). Zodra dit is gebeurd is de sollicitant ingeschreven en ontvangt deze een bevestiging. Persoonlijke profielen kunnen tussentijds door de sollicitant worden aangepast, bijvoorbeeld wanneer een wijziging in ervaring of persoonlijke omstandigheden moet worden aangebracht.

Aan de aansluiting van bedrijven bij HJC zijn geen kosten verbonden. Om toegang te krijgen tot de sollicitatiebank (met verkorte profielen) moeten bedrijven wel beschikken over een inlogcode. Een aangesloten bedrijf kan ook een profiel aanleggen van zijn eigen onderneming om op die manier de sollicitanten te laten zien bij wat voor bedrijf zij aan de slag zouden kunnen gaan. Via de “profielen winkel” kan een bedrijf zoekopdrachten uitvoeren om een selectie te maken van potentiële kandidaten. Het volledige profiel van een kandidaat kan worden aangekocht via een iDEAL betaling van € 5,- per gekozen profiel. Met het volledige profiel kan het bedrijf direct contact opnemen met de sollicitant via telefoon of e-mail.

Spelregels werken in Nederland

 

Om in Nederland te kunnen werken als Europese ingezetene gelden bepaalde wettelijke spelregels. Via onderstaande link komt u meer te weten over zaken als Burger Service nummer, minimum loon en huisvestingsregels.

Rijksoverheid: Buitenlandse werknemers